Fotostudio: ruim 80 vierkante meter en 4,5 meter hoog
Alle producten die door de roldeur passen worden gefotografeerd
Optimale verlichting (railsysteem), reflectiematerialen
Alleen de beste apparatuur, authentiek gekalibreerd, 100% kleurecht

Michiel Pothoff - Cambo

De uitdaging voor de productfotografen

Metaal

AXA - A12 productfotografie

Producten van metaal: één van de lastigste, maar ook dankbare materiaalsoorten om te fotograferen. De grootste uitdaging is om de reflectie van de studio niet zichtbaar te laten worden in het product. Vooral bij chroom gebeurt dit al snel. Dit vereist dus een speciale aanpak in de fotografie en belichting, het reflectiemateriaal en de nabewerking.

In deze deurscharnier bijvoorbeeld is het de bedoeling dat de geborstelde textuur zichtbaar blijft. Simpelweg alles overladen met licht is dus geen optie: schaduw is nodig om textuur te tonen op de foto. Door gebruik te maken van deels zacht licht en optimale nabewerking komt er een beeld uit dat het RVS materiaal recht aan doet.

Glas

Agri - A12 productfotografie

Er zijn een aantal manieren waarop je glas kunt fotograferen, maar de meest flatteuze en visueel aantrekkelijke manier is door het licht achter je product te plaatsen. Deze techniek heet ‘tegenlichtopname’ en door de doorschijnende eigenschappen van glas, komt je product juist ‘kristalhelder’ in beeld.

Wil de opdrachtgever hardere en/of donkere randen zien, die de contouren duidelijker aftekenen? Dan gebruiken we zwart karton.

Rubber

Goldline - A12 productfotografie

Een onbehandelde autoband ziet er niet aantrekkelijk uit. Het rubber reageert vlekkerig in het licht. Dit verschilt overigens per merk en soort rubber.

Goldline - A12 productfotografie

Er is een zorgvuldige voorbehandeling nodig om het rubber egaal en strak voor de dag te laten komen. In het voorbeeld hierboven zijn elke zijde en detail van de band apart uitgelicht en gefotografeerd. Van al die opnamen is weer één strak beeld samengesteld. Het resultaat mag er zijn.

Probeer ons!

Laat één product door ons vrijblijvend fotograferen.

0318 55 10 57